Artikuj dhe këshilla

Nga cfarë rrallohen flokët?

Përdorimi i tepëet të bojrave, tharës
flokësh dhe mjete të tjera formuese
dëmtojnë flokët

Nëse çdo mëngjes hedim tufë flokë në pjatën e tualetit dhe fillojmë ta thurim llastikun 3 herë, kur lidhim flokët, bëhet qart se është fjala për rrallimin dhe për rënje intenzive të flokëve.

Humbja e flokëve mund të shkaktohen nga faktorë të ndryshëm që duhet të merren parasysh dhe të përcaktohet rruga e parandalimit të tij. Ja dhe shkaqet më të shpeshta dhe disa këshilla të dobishme për përballimin e problemit:

Mungesa e vitaminave dhe mineraleve

Flokët kanë nevojë për një gamë të gjerë të lëndëve ushqyese për të siguruar shëndetin e tij dhe shkëlqimin. Jashtëzakonisht të dobishme janë vitaminat A, D3, seleni etj.

REKOMANDIMET: Menuja e përditëshme duhet të jetë e shumëllojshme dhe të përfshijë ushqime nga të gjithat grupet ushqimore. Kjo është veçanarisht e rëndësishme të merren shtesa ushqimore për të ushqyer flokun dhe lëkurën. Ato përmbajnë vitamina të rëndësishme dhe lënde ushqyese që sigurojnë bilancin e nevojshëm ushqimor për flokët.

Përdorimi i tepërt të kimikateve

Trajtimi i shpeshtë të flokëve me preparate zbardhues dhe ngjyrues, plus ajri i nxehtë nga seshuarët thajnë lëkurën e kokës. Kështu çregullohet lidhja midis lëkurës dhe rrënja e flokut dhe ai bie më lehtë. Përdorimi i shampove agresive po ashtu dëmtojnë flokët dhe pengojnë rritjen e tyre.

REKOMANDIME: përkufizoni trajtimet kimike e flokëve dhe më shpeshë i lëni të thahen vet. Me dobi të madhe mund të jenë shtesat ushqimire për të ushqyer flokët dhe rënjat e tyre mga benda. Falë atyreve lidhja midis lëkura dhe rënja e flokut forcohet dhe këputja e tij bëhet më e vështirë. Floku rezulton më i fort, me shkëlqim dhe i durueshëm në ndikimet e jashtme.

Të tjera

Më rrallë shfaqet imuniteti i ulët, pranimi i barnave mjekësore që dëmtojnë flokun dhe rrënja e tij, predispozicioni genetik dhe devijimet hormonale. Në këto raste është e nevojshme konsultimi me specialist dermatolog. Ai nga me mendimin e vet përcakton mjekimi ose jep udhëzime për konsultim me një specialist tjetër.