Artikuj dhe këshilla

Flokë të bukura dhe gjatë verës

Djelli, uji i kripur të detit dhe era thajnë flokët

Vera është një nga sezonet më riskante për shëndetin e flokëve. Dielli, uji i kripur të detit dhe era thajnë flokun. Flokët humbasin shkëlqesin e tyre, bëhen të thata dhe të këputura. Parandalimi është i lidhur me kujdesjen e veçant për atë.

Ja dhe disa rregulla të thjeshta për flokë të bukura dhe gjatë verës:

Lani flokët me shampo të përshtatshme.

Shampot e përshtatshme për sezonin e verës janë këto pa përmbajtje e sulfateve. Gjatë ky sezon flokët ndoten më shpejt që kërkon dhe larja e tij më shpesh. Larje të shpeshta me shampo “standard” thajnë flokët dhe lehtësojnë dëmtimin e strukturës së tij. Në asënjë mënyrë mos haroni të vendosni dhe balsam – ai siguron në një farë dozë hidratimin e flokëve në ditët e nxehta. Përdorni dhe produkte të përshtatshme për flokët që veprojnë nga brenda. Kështu do t`i furnizoni me sasira të mira me substanca të dobishme.

Ruani flokët nga UV rrezet

Është mirë të mos rini në diell në orët më të nxehta të ditës. Atëhere UV rezet janë më të forta dhe dëmtojnë jo vetëm flokët por edhe lëkurën. Nëse përdorni aksesor për kokën jo se do të jeni në përputhje me modën por dhe do të mbroni flokët e tuaja. Punë të mirë do të kryejnë kapelet, shallet, shami koke, çallmat etj.

Shmagni tharëset flokësh

Sikurë vazhdimisht jemi të ekspozuar nën rrezet direkt UV të djellit, ashtu dhe kur përdorim tharset e flokëve ne ndërpresim thelbin e gjallërisë së flokëve. Vapa gjatë verës dhe rryma e tharses thajnë lëkurën e kokës dhe flokun. Flokët dobësohen, bëhen të thata dhe disi të këputura dhe duken si të shpërndara. Është mirë të laheni në mbrëmje kur temperatura e ajrit është më e ulët por dhe do të keni kohë t`i lini flokët të thahen vet.

Mos u qethuni/bojatisuni para detit

Është mirë qethja e fundit të jetë të paktën 2 javë para se të drejtoheni për pushime verore në ndonjë plazh. Fundet e prera janë më shumë të ndjeshëm në çarje. Nëse bojatiseni para nisjes për në detë, ajo do të jetë një investim i gabuar – dielli shpejt do të ndryshojë ngyrën. Është e mirë bojatisja të shtyhet për pas pushimeve kur mund të shkoni në punë me ngjyrë e bukur dhe e freskët të flokëve.

Kreheni më shpeshë flokën

Krehja e flokëve është një farë masazh të lëkurës së kokës. Në këtë mënyrë përmirësohet qarkullimi i gjakut me të cilin furnizohet lëkura dhe flokët me lënde ushqyese. Krehja më të shpesht gjatë verës lehtëson mirëmbajtja e flokëve të pastëra dhe do t`i ndihmojnë të “marrin frymë” më mirë.