Artikuj dhe këshilla

Flokët dhe vjeshta në 3 hapa

Për të përgatitur flokët për dimrin
duhet t’i freskojmë dhe ushqejmë

Vjeshta është në pragun tonë dhe këtë ndihet jo vetëm nga ftohja e kohës por dhe në ndryshimet në flokët tonë. Ka kohë që ngjyra e saj është humbur dhe nuk ka asgjë nga frizura e verës me të cilën kemi qenë krenare në plazh. Ja disa klshilla për freskimin e vjeshtës të flokëve:

Marrja e majave

Për të kthyer pamjen e flokëve nga vera, ose të paktën të në kujtojnë për këtë, është mirë të bëni një vizit tek floktori. Të ashtuquajtora marrje e majave nga njëra anë do të formojë frizurën tuaj kurse nga tjetra do të përforcojë flokët.

Freskoni ngjyrën

Nëse përdorni bojë tani është çasti të rifreskoni ngjyrën e flokëve. Detyrimisht zgjedhni bojë me ngjyrë e përafërt me atë natyror që keni të flokëve. Kështu do të shmagni bojrat agresive dhe do të keni më pak përpjekje për mirëmbajtje. Nëse mendoni për modën – gjatë dimrit janë në modë ngjyrat e errëta. Megjithatë kur keni ndërmend bojatisja dhe zgjedhja e ngjyrës, gjithmonë kini në konsiderat gjendja aktuale e flokëve tuaja.

Ushqimi

Me siguri ju keni qenë të kujdesshme ndaj florëve tuaja gjatë verës por dhe vjeshta kërkon të njëjtën. Gjatë këtij sezoni fillon rinovimi i flokut dhe rrënja e flokëve në saj të fillimt të sezomit të vjeshtës. Këto janë procese normale për flokët dhe kanë nevojë për kujdesje të veçant. Është mirë të përdoren maska të përshtatshme ushqyese me përdorim të jashtëm dhe në të njejtn kohë dhe produkte ushqyese për kujdesie nga brenda.