Artikuj dhe këshilla

Rrënja e flokëve e vjeshtës – asgjë e tmershme, por ...

Rrënia e flokëve në vjeshtë zgjatet
4-6 javë dhe është një gjë normale
por duhet të merren masa

Në fund të verës vjeshta na përkujton për veten jo vetëm me rënien e gjetheve të pemëve por dhe rrënja e natyrshme të flokëve. Pas UV rrezeve, uji i kripur të detit dhe uji i pisinave të pasura me klor, flokët tona fillojnë të rinovohen.

Rrënja e flokëve me fillimn e vjeshtës zgjatet 4-6 javë dhe është një gjë normale. Megjithëatë është mirë të merrni disa masa për të qen të sigurt se kjo do të mbetet ndërrimi normal për sezoni dhe nuk do të kalojë në ndonjë gjë më serioze.

Vizitoni floktoren

Për t`i ndihmuar flokëve të përballojnë tranzicioni nga vapa tek ngicat është mirë të bëni një vizit tek floktari. Shkurtimin e gjatësisë do të jep një shkëlqim dhe forcë të reja.

I kushtoni vëmendje ushqimit

Është qartë se dhe flokët tona ushqehen. Mirë do të jetë t`i japim këtë nga të cilën ai ka nevojë – përkatësisht proteina, vitamina dhe minerale. Në usqimin duhet të asistojnë peshku, qumështi, bulmeti dhe mishi. Vitaminat A,E dhe D3 janë veçenarisht të dobishme si dhe seleni, luteini, koenzimi Q 10, zingut, bakri, hekuri. Është mirë të kufizojmë yndarnat e ngopura dhe të rritim pranimi i yndyrnave të pangopura. Lëngjet gjithashtu duhet të jenë të mjaftueshme – dihet se 25 % nga vëllimit të flokut është ujë.

Kufizoni stresin

Çdo tension të çon në ngushtimin e enëve të gjakut që kufizon furnizimi i flokëve me lënde të dobishme. Sa më shpeshë jemi në situacion stresi aq më shpesh lemë flokën “të uritur”. Ka shumë aktivitete antistres që jo vetëm do të ndihmojnë flokëve tuaja por edhe në përgjithësi shëndetin juaj në përgjithësi, gjumin etj.

Heqni dorë nga trditat e dëmshme

Jo se pikërisht në vejshtën në vjen ndërmrnd për alkoolin dhe cigaret, por mund të përdorim rrënien e flokëve gjatë vjeshtës si shkak i arësyeshëm që t`i braktisim ata. Të gjitha dinë se nikotini, sikurse dhe substancat e shumta të cigareve janë helm. E njejta gjë vlen edhe për alkooli i fort që vret vitminat në trupin tonë.

Sport dhe për trupin dhe për flokët

Sporti është mjet universal për bukurinë dhe kjo vjen jo vetëm nga figura por dhe sepse në sajë të djersitjes ne nxjerrim jashtë trupit tonë toksinet. Dhe nëse sporti është pjesë e pandarë të javës tuaj nuk haroni pas djersitja të lani kokën e vet. Kjo do të normalizojë aciditeti e lëkurës së kokës. Është mirë larja të shoqërohet me gjimnastikë për lëkurën – hidhni shmpon mbi kokën duke e shoqëruar me lëvizje të masazhit. Në këtë mënyrë do të përmirësoni qarkulimin e gjakut në lëkurën e kokës dhe përkatësisht furnizimin me lëndet e dobishme flokët. Në asnjë mënyrë mos përdorni thonjtë për të fërkuar me shampo. Me këtë dëmtoni tërësin e lëkurës së kokës dhe zhveshni rrënjat e flokut që është shkak paraprak për rrënien e flokëve.

Zgjedhni mirë kozmetikën

Për flokë të forta është jashtëzakonishtë e rëndësishme të përzgjedhni mjete kozmetike të përshtatshne për lloji i flokëve tuaja . Disa nga floktorët rekomandojnë se është mirë flokët të lahen çdo 3 ditë. Dhe sa të jetë e kufizuar koha tuaj para se të dilni nga banjoja binduni se i keni shpërlarë flokët mirë. Është mirë kujdesja nga jashtë për flokët të përfshijë larje me shampo, hidratimin me balsam dhe ushkimin me maskë kurse kujdesi nga brenda – ushqimi dhe hidratimi me pranimi shtes të produkteve për flokë.