Artikuj dhe këshilla

5 këshilla të thjeshta për humbjen e peshës

Gjysmë të përgatiturit janë më të
dëmshme për peshën

Dobësimi nga pesha është një proces i gjatë dhe për ta arritur me sukses duhet të përmbahemi ndaj disa hapa kryesore:

1.    Hiqni  përgjithmonë nga menua tuaj ushqimet gjysmë të gatshme dhe ata të shpejtat. Nëse për një kohë të vogël ndaloni të ushqeheni me burger dhe me patate të skuqura do të çuditeni së shpejt do të shihni ndryshimet. Në të gjitha këto ushqimet ka plotë e përplot konservues, përmirësues, ngjyrues dhe substanca të tjera të përdorura. Mendojmë se nuk ka nevojë të shpjegohet më shumë ...
2.    Pini më shumë ujë. Ky është një rregull që keni dëgjuar shumë herë por ne duhet ta themi. Të gjitha proceset në trupin tonë kryhen në mjedisë uji. Uji nxer toksinat jashtë organizmit. Nëse dënoni trupin tuaj me dehidratim nuk do të dobësoheni.
3.    Gradualisht zvogëloni vëllimi i traditave të keqija. Është mirë të normalizoni të ushqyerit duke ngrën 5-6 herë në ditë me sasira të vogla ushqim. Në këtë mënyrë madje do të rregulloni oreksin. Refuzohuni nga “qëndrimi me stomak të zbrazur” gjatë tër ditës dhe të ushqyerit të bollshëm vonë në mbrëmjen.
4.    Zvogëloni kaloritë që pranoni gjat ditës. Mundohuni ta bëni pa privim. Refuzimi nga gjera të dashura mund të bëj të dështohuni në çastin kur i shikoni. Mos mendoni se duhet të qëndroni të uritur për t’u dobësuar.
5.    Bëni ushtrime rregullisht. Krijoni një regjim i përshtatshëm për trejnim që të jetë i përshtatshëm me angazhimet tuaja dhe e ndiqni në mënyrë rigoroze. Përpiquni të mos i jepni karakter të detyrueshëm rutin ngarkesave fizike për të jeni të sigurt se nuk e humbasni kohën.