Artikuj dhe këshilla

Stresi – vrasësi № 1 të kohëve moderne

Njerëzit e stresuar kanë nevojë serioze nga multivitamina,
këshillojnë specialistët

Vrasësi № 1 i kohëve moderne është stresi, tregojnë studime botërore. Ai është fajtori kryesor për rritjen marjemëndse të rasteve të insultit, infarktit dhe sëmundjet nga kanceri midis popullatës. Por më e shketësueshme është se viktimat janë gjithnjë e më të rinj.

Mundja e stresit mund të zgjati jetën me disa vite, zbulojnë ekspertët. Si do të bëhet kjo?

Hapi i parë është të zbulojmë “fajtorin”. Stresi i dëmshëm karektizohet me simptomet si gjumë i paqetë, çrregullime në stomk dhe zorrave, lodhje kronike, nervozitet, disponim në jetë që ndryshohet shpesh, mungesë të energjisë, çrregullime tek ushqimi (variant nga të ushqyerit të trpërt në mungesë të plotë të oreksit) etj.

Njerëzit nën stres kanë nevojë serioz nga vitamina, këshillojnë specialistët. Traditat e dëmshme dhe ndotja e mjedisit asgjësojnë vitaminat dhe mineralet në organizmin. Kjo automatikisht dobëson imunitetin që është gjendje e rrezikshme sidomos në sezonin e ftohjeve dhe të gripit.

Multivitaminat cilësor duhet të sigurojnë përvetësim maksimalisht i lart të lëndeve të dobishme në organizmin që është garanci për “punën e mirë” dhe rezultate cilësore. Jo në vendin e fundit pranimi i tyre nuk duhet të dëmtojë traktin e stomakut dhe e zorrëve.

Një nga më të rekomanduarit nga specialistët produkt multivitamin është Live Vitamins – i vetmi në Bullgari që përmban vitamina (“të gjalla”) dhe minerale të lëngshme dhe funkcionale në mënyrë aktive. I prodhuar me teknologji unikale ku përbërësit janë paraprakisht të tretura në një mjedis të përshtatshëm. Kjo garanton ruajtja e plotë të cilësive të lëndeve të produkteve të përdorura në prodhimin deri në çastin e përvetësimit të tyre në trupin. Tretja siguron dhe shkallë e lartë të përvetësimit dhe efikasitet pa precedent. Falë formulës së lëngshme produkti nuk ngacmon stomakun dhe nuk shkakton probleme me stomakun dhe zorrëve.

Me fjalë të tjera Live Vitamins japin trupit kjo nga të cilën ai ka nevojë në formë që ai mund ta përvetësojë në mënyrë efikase.

Live Vitamins në krahasim me format e tjera të produkteve multivitamin

Produkti / Forma Përparësit Të metat
TABLETAT Afat i gjatë të skadimit; Përvetësim i ulët (rrethë 20-30 %);
Efikasitet i dobët;
Degradim dhe tretje e vështirë;
Ngacmime të mundshme të stomakut dhe zorrëve;
Shije e pakëndshme.
TABLETA EFERVESCENTE (të tretshme në ujë) Afat i gjatë të skadimit;
Të lehta për të pirë;
Shije e këndshme.
Humbje e shpejtë të vetive ushqyese;
Përvetësim i dobët;
Efikasitet i dobët;
Egzistenca e agjentëve shtesë (ngjyrues, shijues dhe aroma).
VITAMINAT E LËNGSHME Të lehta për të pirë;
Shije e këndshme;
Humbje e shpejtë të lëndeve të dobishme;
Përvetësim i ulët;
Efikasitet i dobët;
Egzistenca e agjentëve shtesë (ngjyrues, shijues dhe aroma);
Oksidim dhe prishje e shpejtë.
Live Vitamins (vitamina të lëngshme në Licaps®) Vitamina biologikishtë aktive;
Nivel maksimalisht i lartë të përvetësimit;
Efikasitet i lartë:
Pa përpunim kimik dhe termik;
Pa ngjyrues, shjues dhe aroma;
Pa OMGJ;
Pa konservues;
Pa gluten;
Nuk oksidohen;
Afat i gjatë të skadimit;
Pa shije dhe erë.
Pirja e kapsulave