Artikuj dhe këshilla

Kardiologët: Si ulet kojesteroli?

Me Visilife Health kolesteroli mund
të ulet me 30% vetëm për 3 muaj

Kolesteroli mund të optimizohet dhe pa ilaçe, konfirmuan hulumtime të rëndësishme klinike të kryera në Gjermani. Kërkuam mendimin e specialistit. U drejtuam dr. Atanas Stojkovit kardiolog-internist me të cilin biseduam për mundësin e uljes së kolesterolit dhe trigleceridet në rrugë të natyrshme.

Tungatjeta dr. Stojkov! A është e mundshme kolesteroli të ulet në rrugë të natyrshme?

Nëse keni parasysh pa ilaçe – po, e mundshme është. Dhe kolesteroli dhe trigliceridet ndikohen pozitivisht nga produkti omega-3. Në shumë nga rastet e çregullimeve të lehta të kolesterolit, të “keqit” dhe të “mirit” hyjnë në normat. Në rastet e rënda është mirë të merren dhe ilaçe (statine, rëshira jonoshkëmbyese, fibra etj.).

A veprijnë në të njejtin mënyrë të gjitha omega-3 produktet?

Jo, veprimi varet nga shumë gjëra. Me shumë studime të pavarura është povuar përshembull se fara e lirit ndikon mbi kolesteroli vetëm kur pranohet e papërpunuar ose nën formën e mjellit. Nën formën e vaj liri, ai nuk ka efekt të qartë. Vji i peshkut përmban omega-3 acide yndyrore. Por tek ai këto acide përvetësohen më vështirë – nën formën e trigliceridet. Prandaj për të patur ndonjë efekt janë të nevojshme sasira më të mëdha.

Nga disa vite në tregun botëror, por dhe nga një kohë dhe tek ne doli produkti omega-3 që përmban vaj nga karkaleca antarktik (kril) - Krill Oil. Hulumtimet tregojnë se nga të gjithat omega-3 ushqime shtesë ajo jep rezultatet më të mira në luftën me kolesteroli. Gjatë pranimit vetëm nga 2 kapsula në ditë  për 3 muaj kolesteroli i “keq” është ulur me 32% kurse i “miri” është rritur me 44%. Ky produkt është ekologjikisht i pastër pa OMGJ. Përvetësohet në mënyrë të shkëlqyer sepse omega-3 acidet yndyrore janë në të njejtën formë si në trupin e njeriut – si fosfolipide. Ky produkt shitet me emrin Visilife Health.

Nëse Visilife Health mund të kombinohet me ilaçe për uljen e kolesterolit?

Kuptohet po, pa asnj problem. Madje në shumë raste Visilife Health rrit efektin e tyre sidomos tek statinet. Kombinimi i Visilife Health me statine çon tek rritjen e efektit të tyre me rreth 2/3 sa i përket kolesterolit të “keq” dhe afërsisht tre herë rrit efekti ndaj kolesterolit të “mirë”.