Artikuj dhe këshilla

Pas ngrënies së tepërt të krishtlindjeve në ç’anë të drejtohemi?

Gjatë festave njerëzit kanë prirje për të ngrën tepër

Prirje e bullgarit të ngarkojë tavolinën festive. ndikon seriozisht mbi kilogramet. Në lidhje me këtë kërkuam mendimin e specialistëve. Dr. Margarita Vitkina, mjeke diatologe-endrokrinologe dha disa këshilla për përballimin me rritja e shpejt të kilogramëve.

Përshëndetje, dr. Vitkina! Me të vërtet rriten kilogramët gjatë festave?

Tungjatjetani! Po, dëshira të kemi gjithçka mbi tavolinën në sasi të bollshme dhe kjo vijon çdo vitit të ardhshëm.

Cilat janë pasojat?

Shumë shpesh pas ngrënies së tepërt kemi fuqi të vogla për punë dhe mundësi për koncentrim, jemi gjumash, nuk kemi dëshir për mundime fizike dhe si rrjedhim kilogramët janë në rritje. Për fat të keq kjo nuk është vetëm problem kozmetik por dhe problem shëndetësor.

A është e vërtet se kilogramët të fituara shpejt hiqen më lehtë?

Po, ka e ashtuquajtura kujtes të metabolizmit dhe sa më shpejt meren masa aq më shpejt dhe më lehtë do t’i heqni. Sa më shumë keni pritur aq më vështir do të bëhet kjo më pas.

Ju si dietologe çfarë do të rkomandoni?

Filloni regjimi tuaj i ri sot dhe jo javën tjetër. Është e detyrueshme të pranohen perime, frutat që në ditë nuk duhen të jenë më shumë se 300 g, kurse lëngjet 2-3 litra. Është mirë të përmirësohet aktiviteti fizik.

A është e mjaftueshme kjo?

Jo, me këto masa nuk do të zgjidhin problemin. Për të garantuar ulien e shëndetshme të peshës nga 2 vite e tutje përdor në praktikën time dhe produktet natyrore të grupit Vitaslim. Efikasitet i lartë në reduktimin e peshës tregohet me anë të produktit Vitaslim LIGHT. Ai ka një veprim i dyfisht – njëkohësisht shtyp oreksin dhe djeg  yndyrnat, madje kur trupi nuk lëvizet. Produkti tjetër - Vitaslim LINE është jashtëzakonisht i dobishëm tek problemet e metabolizmit. Veprimi i tij është koncentruar mbi zonat problematike duke hequr yndyrnat e depozituar atje. Madje ka ndikim mbi hekjen e celulitit.

Ata në rrugë të natyrshme ndihmojnë dobësimin nga pesha dhe mbështet organizmin në procesin e reduktimit të peshës. Prandaj dhe si  mjeti më efektiv për ulja e peshës së përmendur më lart mund të konsiderohet dhe kombinimi Vitaslim LIGHT + Vitaslim LINE. Ai funkcionon si të themi “në të gjithat frontet”.

Sepse pikërisht Vitaslim ka në tregun kaq shumë produkte?

Sepse duke u dobësuar nga pesha ne nuk duhet të harojmë dhe shëndetin tonë. I kemi besim produkteve Vitaslim sepse janë plotësisht të natyrshme nga përbërja – ekstrakt i lëngshëm (vajra bimore) në kapsula xhelatinë. Kjo nga ana e vet garanton shpejtësia e absorbimit nga organizmi pa shkaktuar ngacmime në traktin e stomakut dhe zorrëve. Mund të merren dhe nga njerëz me sëmundje shoqëruese sepse janë të padëmsme dhe pa efekte anësore. Megjithatë në sëmundje të rënda kronike është mirë të konsultoheni me mjek para fillimit të dobësimit nga pesha.

Ju uroj të gjithave sukses dhe shëndet të plotë gjatë Vitit të Ri!

Dr. Margarita Vitkina, dietologe