Mendimi i specialistit

Masterja Vanja Alleksandrova, Mjekësi Lindore

Shëndeti dhe bukuria në një

Shëndeti brenda trupit është baza e pamjes së bukur nga jashtë. Nga mjekësia Lindore dimë se kur mjekojmë lëkurën ne ndikojmë në mënyrë kuruese dhe mbi organet e brendëshme si mushkërinjve, zorrës së trashë, stomakun, shpretkës, pankreasit. Prandaj përbërësit në Vitaslim BEAUTY ndikojnë pozitavisht jo vetëm mbi lëkurën, flokët dhe thonjtë, por dhe ndihmojnë në bilancin e brndshëm natyror të organizmit. Në këtë mënyrë ata stimulojnë bukurin natyrore. Produkti përmban kombinim unik nga përbërësit: acid gama-linolenik, acid olein, vajra nga aguliçe e mbrëmjes, borage, grurë (të gjitha nga familjes së omega 6 dhe omega 9), të pazëvndosueshmit acide yndyrore dhe antioksidues si Vitamina E, Q 10, Vitamina A, Seleni dhe vitmina D3.  
Lëkura është organi më i madh të trupit. Ajo përbëhet nga 3 shtresa – epiderma (shtresa e sipërme), dermisi (shtresa e mesme) dhe shtresa e nënlëkurës (më i brendëshmi). Lëkura ton është mburojë që mbron trupin nga ndikimet e dëmshme dhe nxjer toksinat dhe substancat e panevijshme. Ajo është vazhdimisht nën sfidat serioze të cilët shpesh kanë dukuri të jashtme – ngjyra e lëkurës ndryshohet, ajo çahet, thahet, formohen flluska, skuqet etj. Fatmirësisht ka një varg substanca, pranimin e të cilëve na ndihmon të përballojmë efektet e tilla negative. Elasticiteti i turgorit të lëkurës do të vijë nga vajrat që nxjeren nga aguliçja e mbrëmjes, borage dhe gruri i shtypur në të ftohtë. Vaji nga gruri (një nga përbërësit e Vitaslim BEAUTY) është shumë i pasur me lecitinit të embrionit, minerale, fotosteroide dhe shumë mikroelemente. Vitamina E ndihmon për furnizimin e qelizave me oksigjen dhe i mbron nga substancat e dëmshme, ngadëlson plakien e lëkurës, kurse lecitini kujdeset për freskin dhe elasticitetin e saj.

Organizata botërore e shëdetësisë konsideron se acidet yndyrore esenciale janë shumë të dobishme për të ushqyerit në mënyrë të shëndetshme dhe rekomandojnë 3% nga pranimi ditor i kalorive të jetë nga acide yndyrore të pangopura. Tek fëmijët në gji dhe fëmijtë e tjera kjo përqindje rekomanduese është 5%. Për keqardhje jeta moderne dhe ushqimi nuk sigurojnë furnizimi i organizmit me sasira të mjaftueshme acide yndyrore të pangopura. Përkundrëzi – ushqimi ton zakonisht është i pasur me acide yndyrore të ngopura, kolesterol, vajra bimore të përpunuara. Për të ruajtur bilancin e brendshëm të organizmit dhe të bukurisë së natyrshme duhet të kujdesmi trupi të marrë substancat e nevojshme. Përbërsit e Vitaslim BEAUTY janë burimi më i miri natyror të acideve yndarore të pangopura sikurse të Vitaminës F dhe Vitaminës E – antioksidues të fuqishëm që neutralizojnë radikalet e lira të dëmshme. Pranimi i Vitaslim BEAUTY do të stimulojë lëkurën, do të përforcojë flokët dhe thonjtë dhe do t’i japë e gjtha që nevoitet për një pamje të jashtme të mrekullueshme, për shëndetin dhe vetbesimit.

Mastere V. Aleksandrova - www.veritas-bg.com