Mendimi i specialistit

Prof. dr. Vesellka Dulleva, dietologe

Produkte unike të klasës më të lartë

Vitaslim LINE dhe Vitaslim BEAUTY janë produkte të reja nutrikozmetike të klasës më të lartë. Efikasiteti i tyre i lartë është për shkak të faktit se substancët biologjikisht aktive në formë të lëngshme në të lirohen shpejtë, thithen më mirë dhe më plotë, pa ngacmuar traktit i stomakut dhe zorrëve, që është karakteristike për produktet e tjera. Ata janë unike në përbërjen e tyre sepse formula e lëngshme zgjëron sektorin e përbërsave të përdorura. Në Vitaslim BEAUTY për shembull për herë të parë përdoren jo vetëm vitamina dhe minarale por dhe shumë vajra të çmueshme natyrore, sidomos të rëndësishme për flokët, lëkurën dhe thohjtë (në produktet standarde nuk mund të përdoren vajra për arsye teknologjike). Në prodhimin dhe dhe përpunimin e formulës kimike janë përdorur formulat dhe teknologjit më kohore të shkencës dhe inovative.

Vitaslim LINE dhe Vitaslim BEAUTY janë produkte funkcionale me një koncept të ri dhe me shtesa që lehtësojnë përvetësimin dhe efikasitetin e tyre. Në përbërjen e tyre janë përdorur substanca të ndryshme aktive me ndikim të rëndësishëm për mirëmbajtjen e pamjes rinore dhe figurën – vitaminat (A, D, E, C, acidi linol – CLA), sobstanca të afërm me vitaminat (koenzim Q10 etj.), mineralet (selen, krom), antioksiduesit (lutein, astaksantin), ekstrakte bimore dhe vajra naturale. Cilësia e lartë të përbërësve të përdorura është garantuar është aplikimi në prodhimin e tyre të teknologjive moderne dhe respektimin e praktikës së mirë të prodhimit.

Vitaslim LINE dhe Vitaslim BEAUTY janë prodhuar nga Capsugel, Francë duke përdorur teknologjin më kohore për kapsulimin Licaps® që është rezultat nga mundimet e studiuesëve për aplikimin e arritjeve shkencore tek praktika. Capsugel është kompani me tradita shumëvjeçare dhe përvojë jashtëzakonisht të pasur – e themeluar gjatë vitit 1895 në SHBA. Standardet e përdorura në prodhimin e tyre janë në përputhje ashtu si me kërkesat e mëdha për produktet faermaucetike edhe me ata për shtesave ushqimore. Capsugel ka dhe hulumtime të veta nga ekspert të shëndetësisë dhe biolog me kualifikim të lartë. Një pjesë e madhe nga investimet vietore të kompanisë janë drejtuar në veprime shkencore dhe inovacione, të përdorura në formulat e prodhimit.

Përbërja dhe cilësit e Vitaslim LINE dhe Vitaslim BEAUTY janë në përputhje me kërkesat ligjore të Bashkimit Evropian dhe të Bullgarisë për parrezikshmërin e shtesave ushqimore dhe prodhohen në përputhje me rrespektimin e rregullave për praktika të mira të prodhimit (GMP).

Prof. dr. Vesellka Dulleva,
Specialiste në “Ushqim dhe dietika”, ekspert i certifikuar për “Legjislacion ndërkombëtar për ushqime”