Mendimi i specialistit

Dr. Makgarita Vitkina,
dietologe-endokrinologe

Premtim për bukuri

Tani ajo është e dhënë nga Vitaslim LINE – një produkt i ri për zvogëlimin e peshës në të cilin cilësia dhe efekti i garantuar janë në themelet e krijimit të tij. Për të na treguar më shumë për atë dhe veprimin e tij kërkuam dr. Margarita Vitkina – specialiste dietologe-endokrinologe.

“Në fillim të pranverës çdo grua shikohet në pasqyrën dhe i thotë vetes: “Duhet të dobësohem ...” dhe me nxitim fillon të kërkojë mënyra më e përshtatshme për kjo ...”. Me këto fjalë filloi bisedimi dr. Vitkina dhe vazhdoj: “Shumica e njerëzve vendosin t’i besojnë produktit që u “premton” zbritja e shpejtë dhe e lehtë të kileve. Vitaslim LINE është më ndryshe. Mund të them se ai për momentin është më i miri në këtë sferë.”

Pse? Çfarë e dalon nga të tjerat?

Kryesisht për kjo se premtimet që jepen janë reale. Vitaslim LINE ka një përvetësim jashtëzakonisht i lartë. Në vendin e parë sepse përbërësit janë në formën e ekstratave të lëngshme që përthithen 100% (ndryshe nga ato që janë nën forman e lëndës së thatë). Dhe në të dytën sepse kapsula e mbyllur hermetikisht është me cilësi më të mirë që njihet deri tani në shkallë botërore. Kjo lejon substancat që ruhen aty do të përvetësohen nga organizmi në vendin dhe kohën e duhur nga cikli ushqimor, që është kushti më i rëndësishëm për efektivitetin e produktit. Edhe pse Vitaslim LINE nuk është me status si mjet nga sektori i barnave, ai ka vetit si një i tillë, kryesisht për shkakun se mbi prodhimin e tij ka një kontroll i duhur.

Çfarë saktësisht ka në përbërien e këtij produkti?

Në përbërjen e tij përfshihen acidet yndyrore dhe mikroelemente të pazëvendësueshme si kromi, por kryesoret janë ekstraktet prej barërat mjekësore si çaji i gjelbër, kafeina, guarana. Të gjitha janë të dobishme për organozmin dhe kanë veprim që redukton peshën. Por kjo që e dalon nga produktet e tjera me përbërje të ngjajshme se tek Vitaslim LINE e gjitha është e balansuar. Mikroelementet janë të dozuara në mënyrë që pranimi i produktit të mos çojë në grumbullimin e tyre në organizmin dhe tejkalimin e normave të lejueshme. Përveç kësaj produkti nuk përmban vitamina dhe prandaj mund të merret për kohë të gjatë dhe nuk ka rezik për hipervitaminizimin.

Ti e shikon produktin nga pozitat e specialistit. Çfarë të bëri përshtypja më e madhe tek ai?

Dozimi i sakt të kromit. Menjëherë e them sepse. Gjatë disa vitet e fundit mikroelementet janë një temë e diskotuar gjerësisht mes nesh, por asnjeri nuk angazhohej të përcaktojë një kufi maksimale e lejueshme për pranimi i tij nëpërmjet shtesave ushqyese. Kromi është mikroelement për të cilin në literaturën shkencore shkruan se ndihmon sintezimin e insulinës dhe ka një efekt shum të mirë tek diabeti, trashja dhe sëmundje të tjera të metabolizmit, por gjatë disa muajve të fundit specialist të njohur amerikan vendosën një kufi maksimale e lejueshme për pranimit e kromit dhe ai është 1 gram në ditë. Në lidhje me këtë duke kontrolluar përmbajtjen e këtij mikroelementit në një kapsulë Vitaslim Line verifikova se ai është 15 miligrama dhe bile duke u përmbajtur me udhëzimeve mbi paketimin për dozë ditore – 3 kapsula në ditë kufiri i sipërm i leyeshëm për pranimin e kromit nuk tejkalohet. Kjo do të thotë se mbi ky produkt kanë punuar jshtëzakonisht specialistë të mirë të cilët praktikisht kanë aplikuar kjo kërkesë e rëndësishme për përmbajtjen e kromit me të cilën në shumicën e produkteve të tjera për zvogëlimin e peshës abuzohet.

Çilat janë kompanit që e kanë përpunuar Vitaslim LINE?

Produktet Vitaslim janë prodhuar në Francë me një teknologji e patentuar Licaps® të Capsugel dhe i përgjigjen të gjitha kërkesave për cilësi. Tashmë Capsugel është lider botëror në kapsulimin e produkteve mjekësore dhe shtesave ushqimore me 50% pjesë nga tregu në shkallë botërore.

Në ç’skemë duhet të pranohet ky produkt?

Është mirë Vitaslim LINE të meret në stomak bosh para ushqimit si është treguar mbi paketimin se duhet marrë tre herë në ditë me një kapsulë në ditë. Në të nuk përfshihen substanca të dëmshme dhe të gjitha përbërësit janë të balancuara dhe nuk është e nevojshme gjatë pranimit të bëhen ndërprerje. Përveç kësaj ai përmban vetëm lënde natyrore që nuk çojnë në efekte anësore. Kjo do të thotë se mund të pranohet së bashku me medikamente të tjera. Ai nuk ka efekte anësore por me gjithë atë unë këshilloj të mos merren gjatë shtatzanisë dhe mbajtja në gji fëmijën.

Ç’efekt real mund të presim?

Ai përmirëson në mënyrë të natyrshme metabolozmin duke ulur yndyrnat trupore dhe përshpejton procesi i dobësimit. Vitaslim LINE përballohet me sukses me trashjen në shkallën më e lehtë të parën dhe me shkallën e dytë që është më e shpeshta. E mira është se me ky produkt njeriu dobësohet duke degraduar indin yndyror dhe jo ai i muskujve sepse një pjesë e përbërësve rritin metabolizmin. Natyrisht për të arritur rezultate maksimalisht të mira kjo duhet të kombinohet me sport dhe ushqim i balancuar.