Pyetje të shpeshta

A është e detyrueshme të merrem me sport?

Mbajtja e aktivitetit fizik është shumë e dobishme jo vetëm për humbjen e peshës por dhe për forcimin e shëndetit dhe për vitalitet.

Lëvizjet përshpejtojnë metabolizmin me të cilin përmirsohet dhe më shumë dhe përshpejtohet djegien e yndyrnave. Specalistët rekomandojnë minimum 30-40 minuta në ditë të ecet me këmbë. Për rezultate më të mira dhe shtrëngim dhe derdhje e trupit është mirë të bëhen dhe ngarkesa më intensive sportive. Në zgjedhjen e sportit më e rëndësishme është të kënaqeni nga ai. Të përshtatshme janë fitnesi, po ashtu aerobika, vallëzimet, biçikleta, dxhoping, volejboli etj.