Fillimi / Teknologji

Teknologji

Ç`ËSHTË LICAPS

Licaps® është një teknologji inovative që lejon mbylljen e substancave të lëngshme, të freskëta, të pastra dhe organike në kapsula pa përpunim kimik dhe termik. Teknologjia është përpunuar dhe patentuar nga Capsugel dhe përdoret në fabrikat Capsugel në Colmar, Francë. Capsugel është themeluar në SHBA gjatë vitit 1895 dhe ka një përvojë e pasur në prodhimin e kapsulave.

 

 

 

Licaps® përdoret për prodhimin e shtesave ushqimore të lëngshme. Produktet Vitaslim në Licaps® i përgjigjen tashmë të gjithave praktikat e mira të prodhimit dhe e kanë certifikatën GMP (Good manufacturing practice) nga AFSSAPS (Agence française de sécurité sanitaire des produits de santé).Licaps logo

NATYRSHMËRI

Produktet Vitaslim në Licaps® i përgjigjen kërkesave për produkte natyrore dhe të pastëra dhe janë dukshëm me më pak substanca(mbushëse) shtesë të përdorura në krahisim me pilulat.

Pa tretës;
Pa konservues;
Pa gluten;
Pa sheqer;
Pa OMG;

Të gjitha produktet e Vitaslim në Licaps® janë prodhuar me xhelatin nga produket me origjinë nga deti dhe në këtë mënyrë kënaqen nevojat e ndryshme të kosumatorëve – tek vegjetarianët, tek njerëzit me kërkesa të ndryshme kulturore dhe fetare etj.


   

VEPRIM I SHPEJTË

Produktet e prodhuara me anë të teknologjisë Licaps® kanë një veprim shumë më të shpejtë se produktet e tjera në formë tabletash ose në formë pluhuri në kapsula. Kjo është për shkak  të dy faktorëve.

1.    Pasi hyn në organizmin kapsula prej xhelatinë Licaps® tretet shpejt dhe liron përmbajtjen e saj.
2.    Përbërsit aktiv të inkorporuara në Licaps®, janë të tretura paraprakisht. Kjo përshpejton dukshëm procesi i absorbimit tek trupi i njeriut dhe veprimi.

 

 

 

Licaps fast action

 

 

 

EFIKASITETI

Studime të shumta shkencore kanë tregur se produktet që përmbajnë substanca të lëngshme absorbohen më mirë nga produktet me përmbajtje pluhuri. Kjo rrit efikasitetin (“puna”) e substancave.
 

 

 

Një studim klinik i kryer nga Capsugel provon se kapsulat e forta të xhelatinës Licaps® përmirësojnë absorbimin dhe aktivitetin biologjik të koenzimës Q10 (CoQ10) me 32 % në krahasim me Softgel (kapsula të buta xhelatine).

Vitaslim produktet në Licaps® kanë një efikasitet më të mirë dhe ruajnë stomakun (janë më të lehta në përvetësimin). Nuk kanë erë dhe shije.

SIGURIA

• Licaps® përdor një teknologji e patentuar për mbylljen e lëngjeve në kapsula e quajtura LEMSTM (Liquid Encapsulation Microspray Sealing). Me teknologjinë unikale arrihet mbyllje e sigurt me të cilën evitohet derdhja e përmbajtjesë së lëngshme dhe përbërësit mbrohem nga oksidimit dhe lagienë.

• Mbyllja në Licaps® bëhet plotësisht në mjedis azoti. Produktet përmbajnë fluskë azoti i që garanton një ruajtje e gjatë të freskët të produktit.

• Kapsulat Licaps® mbrojnë përbërësit e mbyllura në ato nga oksigjeni dhe ndikimet e jashtme – zvogëlojnë oksidimin dhe përmirësojnë hidroizolimin. Nuk lejohet përkeqësimin e cilësisë së përbërësve sikurse bashkëveprimet e padëshirueshme midis tyre.

• Pas mbylljes së kapsulave Licaps® nuk mund të hapen dhe të mbyllen përsëri. Kjo i garanton konsumatorëve se gjithmonë marrin një produkt i pastër dhe i sigurt.
 

 

 

Licaps safety