Fillimi / Produktet / Live Vitamins

Komponente të gjalla në mjedis natyror

Vitamina A ndihmon ruajtjen e shikimit normal. Mbështet shëndetin dhe bukuria e lëkurës, flokët dhe thonjtë, duke ndihmuar veprimi i proteinave kolegen dhe keratin. Antioksidant.

Vitamina B1 kontribon për sigurimin e rritjes normale të fëmijëve.Ndihmon për përmirësimin e orksit dhe metabolizmi i karbohidrateve,

Vitamina B2 ndihmon për metabolizmi normal i hekurit dhe qarkulimi i gjakut. Kontribon për shikimin normal dhe zvogëlimin e lodhjes.Ndihmon funkcioni normal neurologjik.

Vitamina B3 kontribon për zvogëlimin e ndjenies së lodhjes. Ndihmon rregullimin e funkcioneve të sistemeve endokrin, nervor, të tretjes dhe kardiovaskulare. Përmirëson funkcioni i trurit dhe kontribon për kujdesjen për lëkurën dhe mukozës.

Vitamina B5 ndihmon vepriminë e gjendrës së mbiveshkës dhe ruajtjen në kufijtë normale niveli i kolistirolit dhe lipidet tek gjaku. Mirëmban funkcioni i lëkurës dhe të stomakut dhe vonon procesi i plakërisë.

Vitamina B6 mbështet punën e sistemit kardiovaskual, kockat dhe kujtesës. Ndihmon në rregullimin e metabolizmit të kolisterolit. I çmueshëm për mbajtjen e funkcionit të duhur neurologjik.

Vitamina B9 mbështet funksionin e duhur të trurit dhe të gjakformuesit.

Vitamina B12 mbështet gjakformimit, funkcionet e rregullta neurologjike. Ndihmon aktiviteti normal i mëlçisë së zezë. Mbështet funkcionet regjenerative të qëlizave.

Vitamina C ndihmon sistemi imun (sidomos i rëndësishëm në situatat epidemologjike), veprimtaria e sistemit kardiovaskular, sytë dhe lëkurën. Ndihmon në vonesën e plakërisë.

Vitamina D3 ndihmon për rregullimin e nivelit të kalciumit dhe të fosforit tek gjaku dhe merr pjesë në formimin e minerilizimit të kockave dhe të dhëmbave. Ky veprim ndikon në parandalimin dhe kurimin e osteoporozës.

Vitamina E, antioksidant, ndikon mbi funkcionet seksuale dhe merr pjesë në formimin e spermatozoideve. Ndihmon ruajtjen e tonusit të lëkurës dhe të muskujve të skeletit.

Biotini ndihmon për metabolizmin, funkcionimin normal të trurit, për rritjrn e flokës dhe për mirëmbajtjen e lëkurës.

Kalciumi ndihmon ruajtjen e shëndetin normal të kockave dhe dhëmbëve.

Magnezi ndihmon për reduktimin e lodhjes dhe për funkcionimi normal i muskujve. Ka rol në funkcionimi i trurit.

Hekuri kontribon në formimin normal të rruazëve të kuqe të gjakut dhe hemoglobinës. Ndihmon normalizimi i transportit të oksigjenit në organizmin.

Zingu merr pjesë në mbajtjen e shëndetëshme të flokëve, lëkurës dhe thonjve. Kontribon për koncentrimet normale e serumit të testosteronit.

Flouri ndihmon mineralizimin e dhëmbëve.

Mangani kontribon për formimin e indeve bashkuese. Ndihmon ngeshja e trupit me energji.

Jodi ndihmon për funkcionimi normal i hormoneve tiroide dhe prodhimi i tyre. Mbështet funksionin kognitiv dhe neuroligjik të trupit.

Bakri kontribon për prodhimin e rruazëve të kuqe të gjakut. Ndihmon veprimtarinë të lëndës bashkuese të kyçeve dhe të kockave.

Seleni ndihmon për ruajtjen e shëndetit të kockave dhe të thonjve. Ndihmon funkcionimin normal të gjëndrës tiroide.

Kromi kontribon për ruajtjene niveleve normale të sheqeri të gjakut. Ndihmon metabolizmi dhe lëndët ushqyese.

Koenzim Q10 antioksidant, kontribon për vonimin e plakërisë. Siguron energjin e vet për qelizat.

PËRBËRIA 

SASIA
në 1 ose 2 kapsula
 % RDA*
Vitamina    
Vitamina A (retinl palmitat)   400/800 µg RE  100
Vitamina C (Acidi askorbik)   40/80 mg  100
Vitamina D3 (Holekalciferol)   2,5/5,0 µg  100
Vitamina E (D-Alfa-tokoferol)   6/12 mg алфа-ТЕ  100
Vitamina B1 (Tiamin mononitrat)   0,55/1,1 mg  100
Vitamina B2 (Riboflavin)   0,7/1,4 mg  100
Vitamina B3 (Nikotinamid)   8/16 mg  100
Vitamina B5 (Pentotenat kalciumi)   3/6 mg  100
Vitamina B6 (Pirodiksin hidrohlorid)    0,7/1,4 mg  100
Vitamina B9 (Acid folik)   100/200 µg  100
Vitamina B12 (Ciankobalamin)   1,3/2,6 µg  104
Biotin, Vitamina H (Biotin)   25/50 µg  100
Minerale    
Kalciumi (Karbonat kalciumi)   60/120 mg  15
Hekuri (Funarat hekuri)   7/14 mg  100
Bakri (Oksid bakri)   0,5/1 mg  100
Zinku (Oksid zinku)   5/10 mg  100
Fluori (Flourid natriumi)   1,78/3,56 mg  100
Mangani (Sulfat mangani)   1/2 mg  100
Magnezi (Oksid magnezi)      28/56 mg  15
Jodi (Jodit kaliumi)   76/152 µg  100
Selen (Selenat natriumi)   27/54 µg  100
Kromi (Krom III Klorid)      20/40 µg  100
Të pasuruara me    
Koenzim Q10 (Ubidekarenon)   5/10 mg  **
Substanca ndihmëse: antioksidant – lecitin (fosfatidil holin), vaj luledielli    

* Dozë ditore rekomanduese të ushqyerit për të rriturit
** Nuk ka dozë ditore të ushqyerit që rekomandohet