Дома / За Vitaslim

Повеке за Vitaslim

Витаслим - убавината доага од внатре

Vitaslim е серија од високо квалитетни француски производи, изработени во согласност со современата концепција за грижа за здравјето  и  убавината. Марката Vitaslim е поврзана со природност, висок квалитет, иновации и ефикасна формула .За постигнување на максимален  ефект, портфолиото е составено од производи со синергично дејство – комбинирање на формули кои заеднички си го засилуваат  дејството.
    

Производство

Производите Vitaslim се произведуваат од фармацевтскиот гигант Capsugel во производните погони во Colmar, Франција.
    

Иновативна технологија

Vitaslim програмата се произведува по патентирана технологија за капсулирање Licaps на Capsugel за внесување на течни екстракти во тврди желатинозни капсули. Технологијата е гаранција за природен производ, брзо дејство, ефикасност и безопасност на состојките.
   

Сертификати за квалитет и производ

Во производите Vitaslim се внесуваат само висококвалитетни компоненти со клинички докажана ефикасност. Тие имаат сертификати за производ и квалитет. Произведени се соодветно на највисоките европски стандарди за производство на Додатоци на исхрана, подкрепени со GMP  Сертификат (Good Manufacturing Practices). GMP сертификатот покажува дека производите се соодветни на Наредбата за хемискиот состав на храните (Food Chemical Codex) на Светската здравствена организација (World Health Organization, WHO). GMP е гаранција за контролиран хемиски и физички состав на производите.
  

Партнерство

Vitaslim е партнер со редица светски компании, лидери во производство на Додатоци во исхрана од биоресурси како Lonza од Швајцарија, Aker BioMarine AS, Норвешка и др.
  

 Пазар

Производите Vitaslim  на бугарскиот пазар се присутни од 2009 г. Благодарение на своите особини, природен производ со забележителен тренд на развој, се наметнуваат се поуспешно према корисници во Бугарија и на други земји. Vitaslim LIGHT е "Најпродаваниот додаток на исхрана за слабеење" во Бугарија за 2011 година според вредностите на IMS Health.

Во 2011&2012 г. Витаслим доби признание "Најдобра марка" во категорија на Здравје и Убавина на годишните награди "Best Brand Awards".