Статии и совети

Кожата го запира косопадот

Косопадот зависи од здравјето на кожата

Косопадот зависи од одржувањето и здравјето на кожата, покажуваат проучувањата. Се покажува дека колку по потхранета и хидратантна е кожата, толку поздрави се корените на косата, а и ноктите исто.

Од што имаат потреба кожата и косата?

Најлесната природна грижа е создавањето на важни корисни материи во телото. Исклучиво ефективни се различни растителни масла кои создаваат целосна природна грижа за хидратација на кожата и за закрепнување на коренот на влакното.

Природно, не на последно место се и витамините А, Е и D3, кои се грижат за дејноста на сите познати протеини колаген и кератин – основните структурни единици на косата, кожата и ноктите.

Како можат да бидат набавени овие материи денес?

Денес за разлика од минатото, храната е недоволен извор на овие корисни природни материи. Најполниот комплекс од растителни масла, антиоксиданти и популарниот коензим на младоста Q10, кој го одржува здравјето и растењето на косата и помага за намалување на перутот и косопадот, е уникатниот производ Vitaslim BEAUTY. Тој ги заздравува ноктите и дава свеж и здрав вид на кожата. Особено важно е дека сите корисни материи се во течна форма тоа создава побрз резултат и повисока ефективност. Произведен е по патентирана технологија на капсулирање Licaps, која гарантира дека сите состојки се 100 % свежи и чисти.