Статии и совети

Новата технологија става крај на диетите

За да бидат привлечни, современите мажи и жени се почесто преминуваат на жестоки диети и глад. Не закаснуваат и болни чиреви и стомачна непријатност.

Здравото слабеење веќе е возможно
Како? Француската компанија “Capsugel” ја разработи уникатната технологија, применувана во производството на нутрикозметички производи за слабеење, за закрепнување на здравјето и за одржување на блескав надворешен изглед, кој го штити организмот. Таа ги гарантира четирите најважни за здравјето корисни работи – природност на состојките, брзо дејство, висока ефективност и сигурност за квалитетот на предложениот производ.

Тајната на технологијата Licaps е во запечатувањето на природни течни материи во тврди желатински капсули без никаква термичка и хемиска обработка. Тоа гарантира дека внатре се е со максимално запазен биолошки квалитет, 100 % свежо, чисто, безопасно и не содржи ГМО. Течните состојки докажано се апсорбираат полесно од организмот и даваат многу побрзи резултати. Најважно е дека продуктите со капсулите Licaps не го дразнат стомачно-цревниот тракт, за разлика од оние кои поминале хемиски обработки.

Добрата вест
И во Македонија веќе има производи, произведени од “Capsugel” по патентирана технологија Licaps. Најпознатите се произведени за Vitaslim. На сите се добро познати трите експерти во ослабувањето Vitaslim LIGHT, Vitaslim LINE, Vitaslim FITNESS, кои работат во трите најважни насоки: контролирано хранење, подобрување на метаболизмот и горење на мастите. По уникатната технологија е произведен и производот кој добил награда “Најдобар производ за 2010 год.” Vitaslim HEALTH, како и експертот во подмладување и обновување на оштетената и истоштена коса, кожа и нокти Vitaslim BEAUTY.

Основните карактеристики на технологијата Licaps

ПРИРОДНОСТ
Технологијата Licaps гарантира дека се што е внатре е со зачуван биолошки квалитет, 100 % свежо, чисто, безопасно и не содржи ГМО. Во Licaps нема никакви растворувачи и конзерванси, а дополнително влезените материи се значително помалку за разлика од прашоците. Празните купсули се произведуваат од висококвалитетен рибен желатин и немаат вкус и мирис.

БРЗО ДЕЈСТВО И ЕФИКАСНОСТ
Течните состојки во Licaps докажано се апсорбираат речиси 3 пати побрзо и полесно од таблетите и 2 пати побрзо од обичните капсули со содржина во прав. Интересно е дека Licaps се апсорбираат побрзо и од обичните меки желатински капсули при тоа со 32 % подобро. Побрзото апсорбирање пак создава поефективно дејство и подобри резултати. Најважното е дека производите со капсулите Licaps не го дразнат стомакот, како на пример други производи, кои се хемиски преработени.

СИГУРНОСТ И КВАЛИТЕТ
Licaps се квалитетни и сигурни капсули, произведени по патентирана технологија. Тиe можат да се прават само во француската компанија “Capsugel”. Вакумското запечатување им дава сигурност на клиентите дека содржината која ќе ја најдат внатре е таа која е ставена од фабриката. Капсулите не можат да се запечатуваат и отпечатуваат многукратно и замената на содржината е невозможна. Од друга страна ставените состојки се заштитени од оксидирање и влажење и квалитетот на примениот производ е гарантиран, а консуматорот е заштитен и секогаш има еден пресен, чист законски и безопасен производ.