Мислење на специјалисти

Магистар Вања Александрова
Ориентална медицина

Здравје и убавина во едно

Внатрешното здравје е во основата на убавата надворешност. Од Ориенталната медицина знаеме дека кога ја лечиме кожата, ние делуваме лековито и врз внатрешните органи како што се бел дроб, дебело црево, стомак, слезина, панкреас. Еве зошто состојките на Vitaslim BEAUTY влијаат позитивно не само врз кожата, косата, ноктите, но и помагаат на природниот внатрешен баланс во организмот. На тој начин тие ја стимулираат природната убавина. Производот содржи уникатна комбинација од состојки: гама-линоленова киселина, олеинова киселина, масла од вечерна иглика, боражина, пченица (се од семејството на омега-6 и омега-9), незаменливи масни киселини и антиоксиданти како Витамин Е, Q10, Витамин А, Селен и Витамин D3.

Кожата е најголемиот орган во телото. Се состои од 3 слоја-епидермис (најгорен слој), дермис (среден слој) и поткожен слој (највнатре). Нашата кожа е штит кој го штити телото од штетни влијанија и исфрла токсини и непотребни материи. Таа е поставена на сериозни испитувања, кои често наоѓаат надворешно пројавување-бојата на кожата се менува, таа напукува, се суши, се создаваат меури, зацрвенување и др. За среќа постојат ред материи, со нивното користење ни помагаат да ги пребродиме сличните негативни ефекти. Еластичноста на тургорот на кожата ќе ја добиете од маслата, кои се извлекуваат од вечерна иглика, боражина и пченица со ладно цедење. Маслото од пченица (една од состојките на Vitaslim BEAUTY) е посебно богато со ембрион лецитин, минерали, фитостероли и макро и микро елементи. Витамин Е помага за снабдување на клетките со кислород и ги заштитува од штетните материи, го забавува стареењето на кожата, а лецитинот се грижи за нејзината свежина и еластичност.

Светската здравствена организација смета дека есенцијалните масни киселини се многу важни за здравото хранење и препорачува 3 % дневно примените калории да бидат набавени и од незаситени масни киселини. Кај бебињата и децата овој препорачлив процент е 5 %. За жал современиот начин на живот и хранење не создаваат доволен влез на незаситени масни киселини. Точно обратното-нашата храна обично е богата со заситени масни киселини, холестерол, преработени растителни масла. За да го запазиме внатрешниот баланс на организмот и да ја зачуваме природната убавина, треба да го следиме телото да добива од потребните материи. Состојките на Vitaslim BEAUTY се најдобриот природен извор на незаситени масни киселини, како и на Витамин F и Витамин Е-моќни антиоксиданти, ги неутрализираат штетните слободни радикали. Користењето на Vitaslim BEAUTY ќе ја стимулира кожата, заздрави косата, ноктите и ќе набави се кое е потребно за одличен надворешен изглед, здравје и самодоверба.

Магистар В. Александрова – www.veritas-bg.com