Мислење на специјалисти

Доц. д-р Веселка Дулева, диетолог

Уникатни производи од највисока класа

Vitaslim LINE и Vitaslim BEAUTY се нови нутрикозметички производи од нај висока класа. Високата ефективност се должи на фактот дека влезените во нив биолошко активни материи во течна форма се ослободуваат брзо, се апсорбираат подобро и поцелосно без да ја дразнат лигавицата на стомачно-цревниот тракт, карактеристично за други производи. Тие се уникатни и по својот состав, зошто течната формула го раширува параметарот од користените состојки. Кај Vitaslim BEAUTY например за прв пат се користат не само витамини и минерали, но и многу вредни природни масла, посебно важни за косата, кожата и ноктите (кај стандардните производи не можат да се внесат масла по технолошки причини). Кај производтството и разработката на рецептурите искористени им се најсовремените научни и иновативни формули и технологии.

Vitaslim LINE и Vitaslim BEAUTY се функционални производи со нова концепција и со додадени својства за олеснување , апсорбирање и ефект. Во составот се вклучени различни активни инградиенти со значаен ефект за одржување на младоста, фигурата и надворешниот изглед – витамини (А, D, Е, С, коњугирана линолова киселина – CLA)витамински слични супстанции (коензим Q10 и др. ), минерали (селен, хром), антиоксиданти (лутеин, астаксантин), растителни екстракти и природни масла. Високиот квалитет на внесените состојки е гарантиран со примената при производството на модерни технологии и почитувањето на добра производствена пракса.

Vitaslim LINE и Vitaslim BEAUTY се произведени од Capsugel, Франција со користење на најсовремена технологија за капсулирање Licaps, која е резултат од напорите на истражувачи за примена на научните достигнувања во праксата. Capsugel е компанија со долгогодишни традиции и исклучиво богат обид-основана во тек на 1895 г. во САД. Стандардите, искористени при производството се во согласност како со стриктните барања за фармацевтски производи, така и за прехранбени додатоци. Capsugel спроведува сопствени научни испитувања од висококвалифицирани научни, здравствени експерти и нутриционисти. Голем дел од сезонските инвестиции на компанијата се насочени кон научни дејности и иновации, применети кај составување на рецептурите и кај производството.

Составот и квалитетот на Vitaslim LINE и Vitaslim BEAUTY се во согласност со законодавствените барања на Европскиот сојуз и Бугарија за безопасност на прехранбените додатоци и се произведуваат при чување на правилата за добра производствена пракса (GMP).

Доц. д-р Веселка Дулева, дм
Специјалист по “Хранење и диететика”, сертифициран екперт по “Меѓународно законодавство за храни”.