Често поставувани прашања

Може ли да се пијат при бременост и доење?

Се препорачува:

При бременост и доење се препорачува употреба на Visilife Health и Live Vitamins. Нивните состојки помагаат во спречување на дефицитот на корисните материи во женскиот организам, а со тоа се допринесува за правилен раст и развој на плодот и го зацврстуваат здравјето на мајката.

Не се препорачува:

За време на бременост и доење не се препорачува започнување на диети. Намалувањето на телесната тежина кај бремена жена може да доведе до намалување на тежината на плодот. Исто важи и при доење, бидејки бебето се храни од мајчиното млеко а неговата хранлива вредност вклучува се што примила мајката.