Често поставувани прашања

Треба ли да се почитува диета при внес на производи за слабеење?

Слободно може да комбинирате  производи на Vitaslim за слабеење со режим на исхрана. (режим на исхрана не означува диета).

Режимот на исхрана вклучува правилна и балансирана исхрана, во согласност со правилата за здрав живот. Најдобро е да се користи повеке свежо овошје и зеленчук во форма на салати или спремени на пара или на скара. Да се ограничи масната , пржена  храна и тестенини од бело брашно. Ограничувањето на шекерните производи исто така ке допринесе за постигнување на подобри и побрзи резултати. Потребно е да се пие поголема количина вода – за возрасен организам околу 2-3 литри на ден. Солта треба да биде во умерени количини.

Намалувањето на храната, која телото се свикнало да ја прима во големи количини, треба да оди постепено.