Често поставувани прашања

Задолжително ли е да спортувам при употреба на производи за слабеење?

Физичката активност е многу корисна не само при слабеење но и за зацврстување на здравјето и тонусот на мускулатурата.

Физичката активност делува на метаболизамот и размената на материите со што дополнително се подобрува согорувањето на мастите. Специјалистите препорачуваат минимум 30-40 минути на ден пешачење. За подобри резултати  за зацврснување и обликување на телото е добро да се прават и поинтензивни спортски оптеретувања. При изборот на спорт најважно е тој да ви прави задоволство. Тоа може да биде фитнес, аеробик, танци, џогинг, одбојка, возење велосипед итн.