Дома / Производи / Vitaslim LIGHT

Природни состојки со исклучителен ефект

PinnoThin™ е растително масло , добиено од јатките на Корејскиот бор (Korean pine). Тоа е богато со долговерижни полинезаситени масни киселини и специфична пиноленска масна киселина. Голем број на клинички испитувања ја потврдуваат ефикасноста на таа природна состојка да го потиснува апетитот и создава чувство на ситост. При испитувањата е утврдено воочливо намалување на желбата за консумирање на храна 30-40 минути после употребата на капсулите. На тој начина PinnoThin™ брзо го намалува чувството ма глад и помага да се ограничи внесот на храна, а од таму и помалку непотребни калории.

CLA (Коњугирана линоленска киселина) го помага ефикасното редуцирање на тежината, преку запирање на процесот на складирање и натрупување на маснотии во организмот. Го стимулира согорувањето на веке натрупаните маснотии во мускулите, и на тој начин обезбедува енергија. Како резултат на тоа се иницира согорување на телесните маснотии и трајно топење на вишокот на килограми. Делува доста добро во областа на колкови, стомак и бедра. Ги забрзува процесите на согорување и преку нокта, што придонесува за активно редуцирање на тежината и за време на спиење.

 

СОСТАВ


КОЛИЧИНА
во 1 капсула

Масло од јатки на корејски бор
(PinnoThin™, Pinus koriensis seed oil)
   250 mg

Коњугирана линоленска киселина
(Conjugated linoleic acid, CLA)
   250 mg

Помошни материи: антиоксидант – токоферол (Е306)