Мислење на луѓето

Стилист Капанов: 2 трика за убава коса

Косопад, расцутена, напукнати краеви... Ужас! Косата ми станала како “слама”. Тоа се случува со косата при секоја смена на сезона, при изложување под штетните УВ зраци, при фарбање, фен и сите останати процедури,на кои ја изложуваме.

Го прашавме што препорачува специјалистот во областа – стилист Капанов.

Здраво, г-н Капанов! Ви благодарам што се согласивте да разговараме. Според вас модата или природата ја оштетува косата?
Хм, прашањето не е точно (Се насмевнува). Не можеме да обвинуваме нешто,дека ја оштетува косата. Се е прашање на правилна грижа.

Сметате ли дека можеме да се ослободиме од проблемите со расцутувањето, напукнувањето и косопадот?
Да, се разбира. Треба да се почитуваат две едноставни правила:да користиме само квалитетни производи за коса и да се пострижуваме само кај фризери специјалисти. Посебно внимание треба да се одвои на здравјето и потхранувањето на косата.

Вие што препорачувате на вашите клиенти во салони Стилист Капанов?
Секој човек е различен и затоа решението треба да е во рацете на специјалистот на кој сте се довериле.Целосно во основата на убавата фризура секогаш е здравата коса.
Еве например во септември минатата година на престижниот семинар Intercoiffure (Интеркоафјур) во Париз со колеги од цел свет разговаравме за новите можности за грижа за косата од внатре. Користењето на прехранбени додатоци за коса е исклучително важно за здравјето и убавината на косата. Во Париз научив и за еден нов, висококвалитетен производ за потхранување и хидратирање на косата, кожата и ноктите. Подоцна разбрав дека се нуди и кај нас под името Vitaslim BEAUTY.

Тој за што се користи?
Тоа е уникатен комплекс од масла,витамини и антиоксиданти кои работат одвнатре за нашата убавина од надвор. Го препорачуваме за заздравување на истоштена и оштетена коса. Се користи и во помош за справување со првут и косопад, зошто заздравува коренот на влакното. Од праксата сум забележал дека од користењето на Vitaslim BEAUTY косата расте видливо побрзо. А и не само тоа-има позитивно дејство и врз кожата и ноктите. Сега преку летото е многу корисен (заедно со производи за надворешна употреба) за заштита на косата,кожата и ноктите од штетните УВ зраци. Природно,вистинските квалитетни резултати бараат време затоа производот треба да се пие барем 3 месеци.
Во интерес на вистината производите од Vitaslim се едни од нај омилените од нашите клиенти. Дури многу од колегите мои исто ги користат. А Vitaslim BEAUTY дефинитивно се докажа и ја освои мојата доверба и на моите колеги.

Крсто Капанов, по познат како Стилист Капанов, е светски познат. Претседател е на Intercoiffure mondial за Источна Европа и е член на Haute couture francaise. Подготвил над 2000 ученици од различни замји, меѓу кои САД, Франција, Германија и друго.